Efsane futbolcumuz Metin Tekin, yönetici olarak yuvaya döndü.
Ve efsane yuvaya döndü... ‘Sarı Fırtına’ lakaplı Metin Tekin, uzun yıllar futbolcu olarak forma giydiği Beşiktaş’a bu kez profesyonel yönetici olarak döndü. Tekin, sezon sonuna dek ‘futbolcu arama ve izleme komitesi’nde görev yapacak; haziran ayından itibaren de ‘sportif direktör’ olarak çalışmaya başlayacak.
Başkanımız Yıldırım Demirören, 31 Ocak’taki kongre öncesi yakınlarına, Fenerbahçe’deki Aykut Kocaman modeline benzer bir sportif direktör modelini siyah beyazlı kulüpte de uygulamak istediğini ifade etmişti. Bu görev için, halen milli takımda antrenörlük yapan Metin Tekin’i düşündüğünü ifade eden Demirören, daha sonra Tekin’le de görüşüp anlaşmaya vardı.
Tanışma toplantısıYıldırım Demirören dün de Metin Tekin’i, yeni kurulan futbol komitesi ile bir araya getirdi. Aynı zamanda yeni yöneticilerle tanışma amacı taşıyan toplantıya, futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ile Doğan Küçükemre, Cengiz Zülfikaroğlu ve Emin Önal katıldı.
Metin Tekin, yaptığı anlaşma gereği, haziran ayına dek siyah beyazlı kulübün ‘futbolcu arama ve izleme komitesi’nde görev yapacak. Sezonun bitmesinin ardından da ‘sportif direktör’ olarak çalışmaya başlayacak. Yönetim kurulu ile futbol takımı köprü vazifesi görecek olan Tekin, idari konularda teknik heyeti yardımcı olacak ve gerek duyulduğu taktirde transfer listesindeki futbolcuları izleyecek.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın