Ukrayna'daki savaşın takımın günlük yaşamını ve hazırlık sürecini nasıl etkilediği sorulan Arda Turan, yaşadıkları zorlukları ayrıntılarıyla anlattı.
"Evet, savaştan bahsediyorum. Otobüs ve trenle saatlerce yolculuk yapıyoruz. Oyunculara toparlanmaları için yeterli zaman kalmıyor. Antrenman yapmak için zar zor zaman buluyoruz. Avrupa maçları için yaptığımız yolculuklar ortalama 14 ila 16 saat sürüyor. Bazen eve bile dönemiyoruz.
Yalnızca maçların yükünü değil, bu yolculukların yarattığı yorgunluğu da hesaba katmak zorundayız. Bu takvimi bilimsel açıdan sürdürebilmek neredeyse imkânsız. Genç bir takımız ve deneyimi az olan oyuncular sakatlıklara karşı daha savunmasız.
Kulübüme teşekkür ediyorum. Bazen çatışmanın üzerimizdeki etkisini en aza indirmek için inanılmaz planlar hazırlıyorlar."
Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.