Dünya Kim'e kin kustu



Türkiye Dünya Kupası grup maçında verdiği tartışmalı penaltı nedeni ile bütün dünya spor kamuoyu tarafından eleştirilen Güney Koreli hakem Kim Young-Joo kendini savundu. Maç sırasında 2 Türk oyuncuya kırmızı kart göstererek ve haksız bir penaltı kararı vererek tepki toplayan Kim Young-Joo, Güney Kore Haber Ajansı Yonhap'a yaptığı savunmada, "Görevimi hakkıyla ve tarafsız olarak yerine getirmek için, 90 dakika boyunca elimden geleni yaptım" dedi. Dünya Kupası final maçını yöneten ilk Güney Koreli hakem olan Kim, "Eğer Brezilyalı oyuncular Türkler gibi davransaydı, aynı biçimde cezalandırılırlardı. Türkler, birçok gereksiz ve yersiz protestolarda bulundu. Bu tür davranışlar kendi ülkelerinde bağışlanabilir ve normal karşılanabilir, fakat Dünya Kupası maçında değil" ifadesini kullandı.

Alpay Özalan'ı 87'nci dakikada oyun dışı bırakma kararını savunan Kim, şunları söyledi: "Oyuncu, gole giden rakibini faulle engellerse kırmızı kart görür, oyundan atılır ve bu karşı takıma serbest vuruş veya penaltı kazandırır. Alpay, aynı maçta daha önce sarı kart görmüştü. Fakat oyundan çıkarma kararımı bu kurala göre verdim. Buna karşılık Hakan Ünsal, son dakikada ikinci sarı kartı gördükten sonra oyundan çıkarıldı."

Hakan Ünsal'a kırmızı kart gösteren Kim, "Hakan'ı dışarı gönderme kararımın uygun olup olmadığını tartışırken, Rivaldo'nun numara yapıp yapmadığı konu dışıdır. Ben sadece Hakan'ın hareketini cezalandırdım" yorumunda bulundu. Oysa söz konusu pozisyonda Hakan Ünsal'ın gönderdiği top Rivaldo'nun bacaklarına çarpmış, Brezilyalı yıldız ise top yüzüne gelmiş gibi artistik biçimde kendisini yere bırakmıştı.

Güney Koreli Kim, penaltı kararıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Türk oyuncu formayı tutmaya başladığı zaman penaltı bölgesi dışındaydı, düdük çalmadım, çünkü bu durumda avantaj kuralını uygulamak zorundaydım. Yine de kural dışı davranış ceza alanı içinde de sürdü ve penaltı kararı verdim. Doğru kararı verdiğime inanıyorum."

Öte yandan FIFA Hakem Komitesi, dün Kim'e kalan maçlarda görev verilmeyeceğini açıkladı.

Brezliya medyası hakem hakkında, "Brezilya'nın Türkiye'yi 2-1 yenmesinde Güney Koreli hakemin lehimize verdiği kararlar hayati rol oynadı" ifadesini kullandı. Brezilyalı eski hakemlerden Amaldo Cesar Coelho da "maçın hakemlerinin yanlış seçildiğini" söyledi. "Globo" televizyonuna konuşan Coelho, "Böylesine kritik bir maçı Güney Koreli hakeme yönettirmek tam bir sorumsuzluk örneği" dedi. Lancepress: Hakem, Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Brezilya'nın galibiyet almasına yardım etti

Şimdiye kadar Dünya Kupası ile ilgili haberlere sayfalarında çok az yer veren Amerikan gazeteleri Brezilya maçı ile ilgili yorumları 1'inci sayfaya taşıdı.
Washington Post: Koreli hakem Kim'in hediye penaltısı Brezilya'ya 3 puan getirdi.
New York Times: Brezilyalılar hakemin hediyesine hayır demedi. 86 dakika normal giden maç 4 dakika kala çığrından çıktı. Bunun tek sorumlusu olmayan penaltıyı veren Koreli hakem oldu.

Hollanda gazeteleri, Brezilya'nın, Güney Koreli hakemin yardımıyla maçı kazandığını yazdı.
Volkskrant: Hakem, Brezilya dostu
De Telegraaf: Brezilya, hakemin desteğiyle
Algemeen Dagblad: Hakem Young-Joo, Türkiye'nin maçını çaldı

Yunan basını, Brezilya'nın dün aldığı galibiyette maçın hakeminin "büyük katkısı" olduğunu vurguladı. Yunan basını dünkü sayılarında hakemi Türkiye'yi kurşuna dizdiren bir cellat gibi gördü.
Fos: "Sözde penaltılar" başlığını kullanan gazete, Brezilya'nın tökezleyerek başladığı karşılaşmada hakemin Latin Amerikalılar'ı ellerinden tutarak galibiyete götürdüğünü yazdı.
Iho: Sambacılara 3 puan yardımı Güney Koreli hakemden geldi.
Ta Nea: Ronaldo ile hakem birlikteliği Türk takımını devirdi.


İTALYA: Maç utanç vericiydi
Corriere dello Sport: Ronaldo ve hakem sayesinde Brezilya öne geçti. Koreli hakem Young Joo'nun verdiği penaltı ceza sahasının dışındaydı.
Corriere della Sera: Ünlü futbol yorumcusu Giorgio Tosati, birinci devrede Güney Koreli hakemin Alpay'ın düşürmesini görmezlikten geldiğini ve açık bir penaltıyı Türklere vermediğini yazdı.
La Repubblica: "Penaltı hediye edildi, Rivaldo utansın, Türkler Koreli hakemin kurbanı oldu" başlıkları ile verilen haberde Brezilya-Türkiye maçının utanç verici olduğu yazıldı.

Alman basını, oynadığı futbolla Türk Milli Takımı'na övgüler yağdırırken, Brezilyalı futbolcuları da gösterdikleri ukala tavırları nedeniyle yerden yere vurdu.
Bild: Almanya'nın en önemli gazetelerinden Bild, "Bu Brezilya kimseyi korkutamaz. Türkiye'yi 2-1 yenmeyi başaran Brezilya'ya hakem desteği" başlığıyla verdiği haberde, ilginç yorumlarda bulundu: "Brezilya, hakem yardımı ile 3 puanı getirdi. Yazıklar olsun. Buna ihtiyaçları var mıydı? Başarılı oyun sergileyen Türkleri tebrik ederiz. Maçın şaibeli olacağı daha başından belliydi. FIFA Başkanı Blatter geldi ve Ronaldo'yu yanağından öptü. Bu hakemden başka ne beklenirdi?"

Berliner Zeitung: Şanslı Brezilyalılar. Çok iyi kurulmuş Türkler'e karşı çok zorlanan, ancak hakemin yardımıyla bir penaltı kazanan Brezilya, şanslı da olsa 3 puanı elde etti. Türklerin hakkı en azından bir puandı.

İSVİÇRE: Kupadaki ilk skandal
Blick: İsviçre'nin en yüksek tirajlı gazetesi olan Blick, Türkiye-Brezilya maçını yöneten Koreli hakemin verdiği kararlarla Dünya Kupası'nın ilk skandalına imza attığını yazdı: "Kupa'nın 10'uncu maçında ilk skandala şahit olduk. 44 yaşındaki Kim Young-Joo uydurma bir penaltı ile Brezilyalılara galibiyeti hediye etti."

İNGİLTERE: Oyun çirkinleşti
Guardian: Güzel oyun çirkinleşti. Brezilya'nın galibiyeti Rivaldo'nun tiyatroculuğu ile lekelendi. Belki attığı penaltı golü ile kazandıkları galibiyet Rivaldo'nun umurunda değil, ancak bu sabah yatağından sahtekârlığını itiraf etmiş birisi olarak kalkacak.
Scottish Daily Record: Alpay'ın düşürme pozisyonunun resmini yayınlayan gazete "Bu resim gösteriyor ki hakemin yanlış kararı 3 puanı sambacılara verdi" yorumunda bulundu.

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

  Ana Sayfaya Dön
Karakartal Anasayfasına Dön