Defanstaki ikinci sambacı Zago oldu



Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş’den Borsa’ya gönderilen açıklamada, İtalya’nın Roma Kulübü’nde oynayan Zago’nun siyah-beyazlılar ile 2 yıllık sözleşme imzaladığı bildirildi. 32 yaşında ve 1.84 metre boyundaki Brezilyalı savunma oyuncusu Zago, son 5 sezondur Roma’da forma giyiyordu. 33 kez milli olan Zago, 2 gol attı. Beşiktaş İkinci Başkanı Hüsnü Güreli, asbaşkanlar Yıldırım Demirören ve Kıvanç Oktay ile teknik direktör Mircea Lucescu, Roma’da transfer görüşmelerinde bulundukları Zago ile 2 yıllık sözleşme imzaladılar. İtalya’nın AS Roma takımı ile sözleşmesi sona eren Brezilyalı defans oyuncusu Antonio Carlos Zago ile Yunanistan’ın Olimpiakos takımı da ilgileniyordu.

Mircea Lucescu, sonunda hayallerindeki defans adamına kavuştu. Önceki gün iki yıllık imza atarak resmen Beşiktaşlı olan Zago Antonio Carlos, Rumen hocanın aradığı her türlü özelliğe sahip... Dünyada en ağır savunmanın yapıldığı kabul edilen ülkesi İtalya’da, hem de Serie A’nın en ünlü ekiplerinden Roma’da tam 5 sezon forma giyen sambacı, yeşil sahada tecrübesini konuşturuyor.

33 yaşında, ama 18’lik oyuncular kadar hızlı ve çalışkan... Oldukça agresif... Sahaya çıktığında onu sakinleştirebilecek tek olay, takımının kazanması. 1.84 boyuyla hava toplarında defansın kulesi... Bu fiziğine karşın yer toplarında da tipik bir Brezilyalı; kıvrak ve serinkanlı. Toplara yaptığı ilk müdaheleyle rakiplerine şans tanımıyor. Sık sık hücuma da katılıp gol arıyor. Luce bu transferi şu kısa cümleyle özetliyor: “Savunmamız garanti altında.”

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Zago ile 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzaladığını borsaya bildirdi. Ayrıca www.uefa.com da Mircea Lucescu’nun isteğiyle Kartal’ın bu transferi gerçekleştiği haberine geniş yer ayırdı.

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

  Ana Sayfaya Dön
Karakartal Anasayfasına Dön