İspanya'da Real Sociedad'a 3,5 milyon dolara transfer olmuştu. Fakat teknik direktör Toshack gelmesiyle bir anda kendisini yedek kulübesinde buldu. İsveç'te iki yıl üst üste yılın kalecisi seçilmiş ve milli takıma kadar yükselmişti Mattias Asper. İspanya'da oynayamayacağını anlayınca Beşiktaş'ın teklifini kabul etti, soluğu İstanbul'da aldı.
Asper, eşi Simone, 3 aylık çocukları Tıger ve Wılda ile mutlu olduğunu belirtirek, şunları söyledi: ‘‘Beşiktaş, Avrupa'da final hedefliyor. Büyük takımın havası başka. İlk kaleye geçtiğimde taraftarların desteğini ömrüm boyunca unutamam. Thomas Myhre iyi bir kaleci. Ben de çok iyiyim. Şu anda İsveç Milli Takımı'nın hazırlık maçı kadrosuna alınmadım.
Beşiktaş'taki performansım iyi giderse Dünya Kupası'na çağrılacağım. Dünya Kupası'na üçüncü kaleci olarak gitmek istemiyorum.’’ İki haftadır yedek kulübesinde oturmasının kendisi için sorun olmadığını açıklayan İsveçli kaleci, ‘‘Benim oynayıp oynamayacağıma antrenörlerim karar verir. İstanbulspor maçında taraftarların bana sahip çıkması beni duygulandırdı.
Bu olay bana doping oldu. Maç baskısı performansımı arttırıyor. Ben kimseye küs değilim.’’ dedi. Beşiktaş'a oynamaya geldiğini hatırlatan Asper sözlerini şöyle sürdürdü: 'Kaleci antrenörümüz İmmel ve teknik direktör Daum ile aram çok iyi. Sorun yok. Myhre çok iyi. Bir maçta sakatlandı. Ben fırsatçı değilim.''
Myhre'nin Norveç Milli Takımı kalesini koruduğuna değinen Asper şu yorumu yaptı: 'Ben Beşiktaş'a Myhre gibi ünlü bir kalecinin olduğunu bile bile geldim. Çünkü Beşiktaş'ın başında Dünyaca ünlü Daum ve İmmel vardı. Bu ikili hiçbir oyuncuyu kolay kolay yedek kulübesine bırakmaz. Her ikisi de çalışanın hakkını verir. Bunu çok iyi biliyorum.''
Beşiktaş futbol takımının kalecisi ve oyuncuları ile şampiyonluğa endekslendiğini ileri süren Asper, sözlerini şöyle tamamladı: 'Kimse art niyet aramasın. Beşiktaş'ta çok mutluyum. Beşiktaş benim gözümde İspanya'daki Barcelona'dan daha güçlü ve birbirine saygılı topluluk. İddia ediyorum hem Türkiye Kupası hem de lig şampiyonluğu yaşayacağız.'
Beşiktaş Teknik Direktörü Christoph Daum, taraftarlar ve yönetimin eleştirdiği kaleci Myhre'yi Kocaelispor maçında yedek kulübesinde oturtacak. Dün Norveçli kaleci ile konuşan Daum, ‘‘Senin iyi kaleci olduğunu biliyoruz. Ama sende bir şanssızlık var. Hata yapıyorsun, demiyorum. Bu nedenle bu hafta Asper'e şans vereceğim’’ dedi.
Beşiktaş’a transfer olduğu için mutlu olduğunu söyleyen Asper, eşi Simone, 3 aylık çocukları Tiger ve Wilda ile mutlu bir aile hayatı yaşadığını söyledi. İsveçli kaleci kendilerine Türk insanın çok sıcak davrandığını ve bundan keyif aldığını söyledi.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın