Spor Toto Süper Lig'in 19. hafta karşılaşmasında Beşiktaşımız, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu.
TakvimSpor Toto Süper Lig'de 19. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un karşısına çıkan Beşiktaşımız, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.
Beşiktaşımızın tek golü 66. dakikada Simao'dan gelirken; İBB'nin gollerini ise 36. dakikada Vinicius ile 90. dakikada İskender kaydetti.
Futbolcumuz Mehmet Aurelio ise 44. dakikada kırmızı kart gördü. İkinci yarıyı 10 kişiyi oynamak zorunda olan siyah beyazlı ekibimiz istediği oyun temposunu ve baskıyı bir türlü kuramadı ve 90. dakikada yediği golle sahadan puansız ayrıldı.
Bu sonucun ardından takımımız 31 puanda kalırken; İBB ise 26 puana yükseldi.
Beşiktaşımız önümüzde hafta sahasında Karabükspor ile karşılaşacak.
SCHUSTER'DEN 3 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktörümüz Bernd Schuster, Trabzonspor maçındaki kadroda üç değişiklik yaptı. Alman teknik adam, ligde Bucaspor karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Hilbert'in yerine Ekrem'i savunmanın sağına monte ederken, Trabzonspor karşısında sakatlanan ve sezonu kapatan Ersan Gülüm'ün yokluğunda ise sakatlığı geçen Çek oyuncu Sivok'u İbrahim Toraman'ın yanına koydu.
Schuster, son maçlarda ilk 11'de oynattığı genç oyuncu İsmail Köybaşı'nı yedek soyundururken, bu oyuncunun yerine tecrübeli İbrahim Üzülmez'i savunmanın solunda sahaya sürdü.
EKREM DAĞ 4.5 AY SONRA
Beşiktaş'ta cezalı Hilbert'in yerine ilk 11'de şans bulan Ekrem Dağ, yaklaşık 4.5 aylık bir aranın ardından Spor Toto Süper Lig'de forma şansı buldu. Ligin ilk yarısında 19 Eylül tarihinde deplasmanda Fenerbahçe ile yapılan maçta sakatlanan ve uzun süreli sakatlık yaşayan Ekrem, ligdeki maç hasretini İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile dindirdi. Ekrem, son olarak Ziraat Türkiye Kupası'nda Ersan'ın 89. dakikada sakatlanması sonrası oyuna girmişti.
ÇETEYİ BOZMADI
Ersan'ın sakatlığı sonrası özellikle yabancı oyuncu kontenjanında sıkıntı çeken Beşiktaş'ta teknik direktör Schuster, Trabzonspor karşısında oynattığı yıldız oyuncular Guti, Quaresma, Almeida ve Simao'yu İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında da oynattı.
Alman çalıştırıcı, Fernandes'i Bucaspor ve Trabzonspor maçlarında olduğu gibi yine yedek soyundururken, kaleci Hakan, Erhan, Ernst, Necip ve Bobo da yedek oyuncular arasında yer aldılar.
BASİT BİR HATA VE TOP AĞLARIMIZDA!
Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Beşiktaşımız'dı. İlk dakikada itibaren rakip kalede gol arayan takımımız, kapalı IBB savunmasını aşmakta zorluk yaşadı. Özellikle kanatlardan bindirmeler yaparak atak geliştiren siyah beyazlı ekibimiz son vuruşlarda kaleci Hasagiç'i geçemedi.
Müsabakanın ilk 30 dakikasında kalemize dahi gelemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cenk'in basit hatasıyla 1-0 öne geçti. 35. dakikada İbrahim Akın'ın soldan kullandığı korner atışanda kaleci Cenk topu elinden kaçırdı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Vinicius, topu filelere gönderdi: 1-0
AURELIO KIRMIZI KART GÖRDÜ
Maçın ilk yarısında istediğimiz fırsatları değerlendiremezken, yediğimiz gol sonrası panik yaşamaya başladık. Ayağımıza aldığımız her topu hızlı bir biçimde rakip kaleye taşıma düşüncesi sonuç vermedi. 44. dakikada ise Mehmet Aurelio kırmızı kart gördü. Orta alanda top kaybı yapan Mehmet Aurelio, Holmen ile girdiği ikili mücadele sırasında rakibinin kaval kemiğine doğru bir hamle yaptı. İstem dışı sert bir faul yapan Aurelio'ya hakem Fırat Aydınus doğrudan kırmızı kart gösterdi.
İlk yarı sona ererken; Beşiktaşımız soyunma odasına 1-0 yenik olarak gitti.
MANUEL FERNANDES OYUNDA
Mehmet Aurelio'nun takımımızı 10 kişi bırakmasından sonra teknik direktörümüz Bernd Schuster ikinci devreye değişiklikle başladı. Manuel Fernandes oyuna dahil olurken; Mert Nobre kenara geldi.
50. dakikada Quaresma mutlak bir gol kaçırdı. Hugo Almeida'nın pasında ceza alanı içine giren Quaresma'nın sol ayağıyla sert şutu direk dibinden auta gitti.
SIMAO! SIMAO! SIMAO!
Aradığımız gol nihayet geldi! Simao harika bir gole imza attı. 65. dakikada Holmen ceza alanı dışında Simao'ya faul yaptı. Kazanılan serbest vuruşun başına Simao geçti. Ceza alanı sol çarprazından Portekizli futbolcumuz müthiş bir plase yaparak meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve maça denge geldi: 1-1
EKSİK OYNAMANIN ZORLUĞU VE KALEDE YAŞADIĞIMIZ TEHLİKELER
İBB karşısında özellikle Ricardo Quaresma etkisiz bir görüntü çizdi. Ayağına aldığı topları istediği gibi kullanamayan Portekizli futbolcu, Beşiktaşımız'ı yönetmekte sıkıntı yaşadı. Orta alanda rakibin fazla sayıda olması sebebiyle zaman zaman kalemizde ciddi tehlikeler görsek de, gerek savunmamız gerek Cenk İBB'ye gol fırsatı tanımadı.
90'DA YIKILDIK!
Gol ararken, kalemizde golü gördük. Dakikalar 90'ı gösterdiğinde defansta açık verdik. İskender yarı alandan aldığı topla ceza alanına kadar geldi. 18 yayı solundan sert vurdu. Cenk'in uzanamadığı köşeye giden meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-1
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığımız 4. maçta da galip gelemedik. Bir türlü 3 puan alamadığımız bu stadyumda ikinci yenilgimizi aldık.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada Almeida'nın soldan ortasında Vinicius'un ters kafa vuruşunda, kaleci Hasagiç son anda topu tokatlayarak kornere attı.
10. dakikada Quarasma'nın soldan ortasında altı pasta Nobre'nin kafa vuruşunda, kaleci Hasagiç meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.
11. dakikada Simao'nun soldan kullandığı korner atışında kaleci Hasagiç topu elinden kaçırdı. İbrahim Toraman ile Nobre gol için atak yaparken, Nobre önünde kalan topa kötü vurup sonra da rakibine faul yaptı.
14. dakikada Quarasma ceza sahasının hemen dışından ayağının dışıyla topu kaleye gönderdi, ancak meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.
17. dakikada Simao'nun kullandığı korner atışında, İstanbul Büyükşehir Belediyespor savunmasının uzaklaştıramadığı topla ceza sahası dışında buluşan Guti'nin şutunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.
19. dakikada soldan Tevfik'in ceza sahasına ortasında kaleci Cenk çıkmakta yavaş kalınca, atak yapan Cihan topa müdahale etmek istedi. Cenk, meşin yuvarlağı elinden kaçırmasına rağmen pozisyonu takip eden İbrahim Üzülmez tehlikeyi uzaklaştırdı.
30. dakikada Guti'nin sağdan kullandığı korner atışında Hasagiç topa hatalı çıktı, ceza sahası içinde Nobre'nin müsait durumda kafa vuruşunda, kaleye giden topu altı pasta Rızvan kafayla çıkartarak, mutlak bir golü önledi.
35. dakikada İbrahim Akın'ın soldan kullandığı korner atışanda kaleci Cenk topu elinden kaçırdı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Vinicius, topu filelere gönderdi: 1-0
44. dakikada Quaresma'nın ceza sahası içine gönderdiği topa Nobre yetişemeyince meşin yuvarlak kaleci Hasagiç'de kaldı ve ilk yarı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
50. dakikada Quaresma mutlak bir gol pozisyonunu harcadı. Ani gelişen Beşiktaş atağında Almeida'nın pasıyla ceza sahasına bomboş durumda giren Quaresma'nın kötü vuruşunda top auta gitti.
52. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor mutlak bir golü kaçırdı. Savunmanın arkasında topla buluşan İbrahim Akın kötü bir vuruş yapınca kaleci Cenk meşin yuvarlağa hakim oldu.
66. dakikada, Simao kendisine yapılan faul atışının ardından kullandığı serbest vuruşta, topu doksandan filelere göndererek skoru eşitledi: 1-1
80. dakikada Gökhan Ünal mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Ekrem, soldan getirdiği topu altı pasta Gökhan Ünal'ın önüne bıraktı. Bu futbolcu zor olanı yapıp topu direğin yanından auta attı.
84. dakikada Fernandes'in 25 metreden şutunda top üstten auta çıktı.
87. dakikada Beşiktaş kaleci Cenk, iki tane mutlak gol pozisyonu önledi. İlk pozisyonda Holmen'in şutunu çelen Cenk, İskender'in vuruşunda da çok başarılı bir kurtarışla mutlak golleri kurtardı.
90. dakikada ani gelişen İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında İskender, sol çaprazdan mükemmel bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-1 ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Cem Satman
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagiç, Rızvan, Serhat, Vinicius, Ekrem, Mahmut, Cihan, Holmen, İbrahim Akın (Dk. 67 Ali Güzeldal), Tevfik (Dk. 89 Gökhan Süzen), Gökhan Ünal (Dk. 82 İskender)
Beşiktaş: Cenk, Ekrem, İbrahim Toraman, Sivok, İbrahim Üzülmez, Quaresma, Guti (Dk. 89 Necip), Aurelio, Simao (Dk. 87 Ernst), Nobre (Dk. 46 Fernandes), Almeida
Goller: Dk. 30 Vinicius, Dk. 90 İskender (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 66 Simao (Beşiktaş) Kırmızı Kart: Dk. 45 Aurelio(Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 18 Rızvan, Dk. 60 Cihan, Dk. 63 Gökhan Ünal (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), 90 artı 4 Quaresma (Beşiktaş)