Yarı finaldeyiz!

Beşitkaşımız Kayseri'de düzenlenen Türkiye Kupası sekizli finallerinde Afes Pilsen'i 57-55 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Bugün

Spor Toto Türkiye Kupası 8’li final ilk maçında Beşiktaş Cola Turka, büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelede Efes Pilsen’i, Andrew Ogilvy’nin bitime yedi saniye kala bulduğu basketle 57-55’lik skorla mağlup etti.

Kadir Has Spor Salonu’ndaki karşılaşmayı Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, TBF As Başkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF Başkan Danışmanı Resul Yolcu ve TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy de izledi.

Mücadeleye hızlı başlayan Efes Pilsen, Kerem Gönlüm ve Bootsy Thornton’ın sayılarıyla ilk 1.5 dakikayı 0-6 önde geçti. Maçtaki ilk sayılarını Michal Ignerski ile bulan Beşiktaş Cola Turka karşısında Lacivert Beyazlılar, Igor Rakocevic’in sayılarıyla dördüncü dakikada durumu 2-10’a getirdi. İki takımında hücumda skor bulmakta sıkıntı yaşadığı bu bölümde Efes Pilsen, Rakocevic’in serbest atışlarıyla farkı 10 sayıya çıkarttı (5-15). Fedor Likholitov’un turnikesi ve bir hücum sonrasında da smaç basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Siyah Beyazlılar, savunmada da direncini arttırarak durumu 10-15’e getirdi. İlk periyotu Efes Pilsen, Flip Murray’nin turnikesiyle 10-17 önde tamamladı.

Ronald Murray’nin basketiyle başlayan ikinci periyotta Beşiktaş Cola Turka, Serhat Çetin’in pasında Andrew Ogilvy’nin turnikesiyle durumu 12-19’a getirdi. Roberts ile Chatman’ın karşılıklı top kayıpları sonrasında hızlı hücumda Kerem Tunçeri’nin pasını asiste çeviren Ersin Dağlı, turnikesiyle farkı 15.dakikada 9 sayıya çıkarttı (12-21). Serhat Çetin’in üç sayı isabetinin ardından mola alan Siyah Beyazlılar, Marcelus Kemp’in hücuma yaptığı katkı ile 10-2’lik bir seri yakaladı ve farkı da bir sayıya indirdi (22-23). Sinan Güler’in turnikesi ve bir hücum sonrasında da bulduğu üç sayılık basketle suskunluğunu bozan Efes Pilsen, devreyi de Igor Rakocevic’in turnikesiyle 24-32 önde kapattı.

Nikola Vujcic’in smaç basketi ve Kerem Gönlüm’ün de turnikesiyle üçüncü periyotun ilk sayılarını kaydedeb Efes Pilsen, ilk dakika geride kalırken skoru 24-36’ya getirdi. Michal Ignerski’nin üç sayılık basketi, Andrew Ogilvy ile Mire Chatman’ın da üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetle Siyah Beyazlılar farkı üç sayıya indirdi (33-36). Mola alan Efes Pilsen, Thornton’ın sakatlanarak kenara gelmesi sonrasında topu pota altına indirerek hücum etti. Savunmadaki direncini arttıran Beşiktaş Cola Turka, Marcelus Kemp’in asistinde, Andrew Ogilvy’nin turnikesiyle 39-38 öne geçti. Pota altında Ogilvy’nin basket faulüyle 18-2’lik seri yakalayan Beşiktaş Cola Turka, farkı da dört sayıya çıkarttı (42-38). Siyah Beyazlılar, üçüncü periyotu da 44-42 önde tamamladı.

Son 10 dakikalık bölümde hücum ribaundlarında etkili olan Beşiktaş Cola Turka, Mire Chatman’ın da turnikesiyle durumu 46-42 yaptı. Temponun yükseldiği bu bölümde iki takımında hücumlarda organize olmakta zorlanırken, karşılıklı boş hücumlar sonrasında 34.dakikada Efes Pilsen mola aldı (46-42). Ara sonrasında Mire Chatman’ın asistinde Cevher Özer, üç sayılık basketiyle farkı 7 sayıya çıkarttı (49-42). Alan savunmasına dönen Beşiktaş Cola Turka, rakibine kolay sayı şansı vermezken, Cevher Özer ile de 37.dakikaya 53-47 üstün girdi. Ancak Efes Pilsen, Lawrence Roberts’ın dip çizgisinden kaydettiği üç sayılık basketle son dakikaya girilirken durumu 55-52 yaptı. Büyük bir çekişmeye sahne olan son dakika içerisinde Siyah Beyazlılar iki kez hücumdan boş dönerken, Lacivert Beyazlılar ise Roberts’ın üç sayılık basketiyle bitime 7 saniye kala skorda dengeyi yakaladı (55-55). Mola alan Beşiktaş Cola Turka, Kemp’in isabetsiz atışında Ogilvy’nin pota altı tipiyle salondan 57-55 galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Türkiye Kupası’nda maçın en değerli oyuncusu, Andrew Ogilvy seçildi. Karşılaşmayı 19 sayı- 11 ribaund ile tamamlayan Ogilvy, ödülünü Kayseri Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanı İbrahim Yapar’dan aldı.

SALON: Kadirhas Spor Salonu

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu – Erşan Kartal – Ziya Özorhon

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (57): Serkan Erdoğan, Fedor Likholitov 4 (2 ribaund- 1 asist), Mustafa Abi, Serhat Çetin 5 (2 ribaund- 5 asist), Michal Ignerski 8 (6 ribaund), Marcelus Kemp 8 (5 ribaund- 1 asist), Mire Chatman 6 (6 ribaund- 6 asist), Cevher Özer 7 (2 ribaund- 1 asist), Andrew Oglivy 19 (11 ribaund)

EFES PİLSEN (55): Igor Rakocevic 12 (3 ribaund- 3 asist), Lawrence Roberts 8 (7 ribaund), Kerem Tunçeri (1 ribaund- 4 asist), Bootsy Thornton 4 (5 ribaund- 2 asist), Kerem Gönlüm 8 (8 ribaund- 1 asist), Ender Arslan, Nikola Vujcic 4 (5 ribaund- 2 asist), Ronald Murray 8 (2 ribaund), Sinan Güler 7 (3 ribaund- 1 asist), Ersin Dağlı 4 (4 ribaund)

1.PERİYOT: 10-17
2.PERİYOT: 14-15
3.PERİYOT: 20-10
4.PERİYOT: 13-13
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

  Ana Sayfaya Dön
Karakartal Anasayfasına Dön